Przepis na wiosenną kanapkę

Po raz kolejny w Szkole Podstawowej w Malanowie odbył się Dzień Zdrowej Kanapki w ramach realizacji programu Szkoły Promującej Zdrowie. Tym razem mistrzami kuchni byli uczniowie klasy 5a, którzy wyczarowali wyśmienite, wiosenne kanapeczki. W całej szkole unosił się zapach świeżego pieczywa i kolorowych nowalijek. W przepisie na wiosenną kanapkę królowały: sałata, ogórki, papryka pomidory, rzodkiewka oraz rzeżucha i szczypiorek, nie zabrakło oczywiście smacznej wędliny i żółtego sera. Należy podkreślić, iż produkty na kanapki są sponsorowane przez rodziców, którym w tym miejscu dziękujemy za troskę i zaangażowanie w życie szkoły. Podejmowane działania uczą naszych wychowanków odpowiedzialności, higieny przygotowywania posiłków, pozytywnych nawyków żywieniowych, współpracy w zespole. Uczniowie prowadzili również sprzedaż przygotowanych kanapek. W ten sposób konto Rady Rodziców zostało zasilone o 71 zł.
Organizatorzy
Galeria zdjęć
Pozostałe aktualności
-
Wybory przedstawicieli do Samorządu Uczniowskiego
-
Ślubowanie pierwszoklasistów Szkoły Podstawowej w Malanowie
-
TYDZIEŃ O PRZECIWDZIAŁANIU PRZEMOCY RÓWIEŚNICZEJ
-
Narodowy Dzień Sportu w naszej szkole
-
Złoto, podwójne srebro i brąz w biegach przełajowych
-
Przygoda na Dzikim Zachodzie
-
Spotkanie z policjantem
-
Uczniowie klas ósmych na pielgrzymce w Licheniu
-
Klasy siódme na warsztatach kulinarnych i w muzeum w Turku
-
Tydzień o przeciwdziałaniu przemocy rówieśniczej
-
Kurs e-learningowym pt „Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy”.
-
Integracyjny happening ekologiczny…
-
Audycja muzyczna „Muzyczne wspomnienie wakacji”
-
"Jesień bez infekcji"
-
Narodowe Czytanie 2025 – Poezja Jana Kochanowskiego